waarom kiezen voor nieuwbouw?

Ben je op zoek naar een nieuwe thuis? Dan volgt hoogstwaarschijnlijk de vraag of u voor nieuwbouw of bestaand vastgoed kiest!

Het antwoord hangt uiteraard af van van verschillende elementen, maar veel mensen gaan er te vaak van uit dat nieuwbouw niet binnen hun budget past. Echter, niets is minder waar en daarom sommen we graag de belangrijkste voordelen voor u op:

energiezuinig

Nieuwbouwprojecten moeten aan de meest strenge normen volstaan, zo denken we aan thermische en akoestische isolatie. Hierdoor zijn de appartementen veel gemakkelijker te verwarmen en warm te houden. Daarom zal je met een energiezuinige thuis op lange termijn heel wat geld kunnen besparen en het is natuurlijk ook beter voor het milieu!

Garantie

Volgens de Woningbouwwet hebben bouwpromotoren, architecten en aannemers een tienjarige aansprakelijkheid voor ernstige (zichtbare en verborgen) gebreken. Als koper van nieuwbouw hebt u er belang bij dat deze wet van toepassing is. Zo bent u beschermd tegen kosten voor de eerste tien jaar.

eigen inrichting

Een ander groot voordeel van nieuwbouw is dat je vanaf nul kan beginnen. Je kan jouw toekomstig appartement nog volledig naar eigen smaak inrichten, Er wordt resoluut gekozen voor hoogwaardige kwaliteitsmaterialen volledig aangepast aan de huidige tijd en aan jouw levenswijze.


beperkt onderhoud

Aan een nieuwbouw heb je pakweg de eerste vijftien jaar geen onderhoud. Duikt er de eerste tien jaar een zwaar probleem op aan het gebouw, dan geniet je een garantie via de tienjarige aansprakelijkheid van de bouwfirma.

budget

Wanneer je kiest voor een nieuwbouwwoning of appartement, ken je meteen het volledige budget . De prijs waar je voor tekent, ligt vast. Geen verrassingen of onverwachte kosten en beperkte onderhoudskosten, bieden alleen maar voordelen!

Rendement

De initiële prijs van een nieuwbouw ligt mogelijk hoger dan die van bestaand vastgoed. Je moet echter rekening houden met de langetermijnwaarde en langetermijnkosten van de woning.